Ενδοσχολική επιμόρφωση 2021-2022

Με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, διοργανώσαμε την Τετάρτη 25 Μαΐου, μαζί με άλλα νηπιαγωγεία της ευρύτερης περιοχής, βιωματικό εργαστήριο  διάρκειας 4 ωρών με επιμορφωτή – εμψυχωτή τον κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα  πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος με τίτλο: ¨Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;¨

Στο εργαστήριο, μέσα από δραστηριότητες εκπαιδευτικού δράματος  διερευνήσαμε το θέμα της διαφορετικότητας. Γίναμε <<ζώα και πτηνά >> και κάναμε πάρτι. Η <<νυχτερίδα>> δεν ήταν προσκεκλημένη γιατί δεν ανήκε σε καμία από τις 2 ομάδες και κληθήκαμε να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα: Πώς αντιμετωπίζουμε το διαφορετικό, πώς είναι οι αντιδράσεις μας απέναντι σε κάποιον που δεν έχει κοινά χαρακτηριστικά με εμάς;

Στο τέλος βρήκαμε τρόπους να βοηθήσουμε  τη νυχτερίδα να βγει από τη απομόνωση της. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι όλα τα πλάσματα -ζώα και πουλιά- μαζί και να καλέσουμε  και τη νυχτερίδα.

 

20220525_173857-tile

20220525_181827-tile

 

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο  με μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία για συμμετοχή. Επίσης  έλυσαν απορίες τους και απέκτησαν νέες γνώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βασιλόπουλο για τον χρόνο που μας διέθεσε και τις πολύτιμες γνώσεις που μας μετέδωσε!