Δανειστική βιβλιοθήκη

Την πρώτη  Παρασκευή του Νοεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης.  Πιο πριν, είχαμε πραγματοποιήσει συγκέντρωση γονέων όπου τους ενημερώσαμε για αυτή τη δράση. Εκεί τονίσαμε ότι ο δανεισμός βιβλίων από την βιβλιοθήκη της τάξης είναι μια διαδικασία ευχάριστη για τα παιδιά. Κατά τη διάρκειά της δίνεται η ευκαιρία σε αυτά  να επιλέξουν μόνα τους το βιβλίο που θα πάρουν το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους για να το διαβάσουν με την οικογένειά τους.

Επίσης τους δώσαμε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο

img_4988-horz

Τρόπος λειτουργίας 

Κάθε Παρασκευή τα παιδιά επιλέγουν ένα βιβλίο,το παίρνουν σπίτι τους ,το διαβάζουν  με τη βοήθεια ενός ενήλικα και το επιστρέφουν τη Δευτέρα.

img_4997-horz

Μαζί με το βιβλίο παίρνουν ένα φύλλο καταγραφής στο οποίο γράφουν και ζωγραφίζουν μόνα τους,  όπως μπορούναυτά που τους ζητούνται(τίτλος βιβλίου κ.τ.λ.)

img_4989-horz

Με την επιστροφή του βιβλίου στην τάξη, το κάθε παιδί παρουσιάζει το βιβλίο που δανείστηκε,το αναδιηγείται, λέει με ποιον το διάβασε,τι  του άρεσε περισσότερο και παρουσιάζει το συνοδευτικό φύλλο εργασίας. Επίσης αναπτύσσεται διάλογος μεταξύ των παιδιών για το βιβλίο που δανείστηκαν.

img_4843-1-horz